Marčelo - Testament

Go down

Marčelo - Testament

Post by Admin on Mon Apr 26, 2010 7:04 pm

Marčelo - Testament

1.strofa:

Dame i gospodo... Danas: momenat salda, kad vraćeno zbrajam. Zgađeno javljam da je kusur više nego jadan. Vi tamo pored zvučnika - da, obraćam se vama, jer vi ste rep... i vaša mora biti zadnja. Od MC bez harizme, preko Sve oke, pa do ovoga sada, ispisala se moja saga, isisala moja snaga, moja rola je ostala ista - al' se promenila scenografija, stoga cepam scenario. Od danas sam samo didaskalija: pišite me u zagradi, striktno u zagradi, molim lepo. Jer, od danas nisam reper i nemam ništa s ovom scenom. Recite da sam lošiji, najgori, ništa i niko - samo, molim: više nikad ne recite da smo isto. Žalim što sam ikad i upoznao pola od tih ljudi i prežalio bih sav trud da imam taster za undo, jer sam samo vagabundo - pa bogatstvo ne vagam bundom, kolima, parama, šampanjcem, sličnim govancima i šundom. A ni s virtuelnom "hardkor-klikom" nemam ništa blisko, jer vi postojite samo na netu – dakle, strogo gistro. Scena sporo vozi napred. Snaga vozila: deset konja. Toliko je onih koji stvarno vuku kola, trpeći prezir govnara, jedući čemer svoj, a bolna kopita - ko pita, kad svejedno- sve je dno. Dragi slušaoče, budi budući ili bivši, al' odluči: upali baklju, noćas biraš s kim si!


Refren:

Upali baklju noćas i biraj stranu! I imaj glavu! Celu, ne samo usta što žvaću laži il' istine... da li smo isti? NE! Zato pročisti svest i noćas biraj stranu.


2.strofa:

Pažnja, pažnja, mir - evo bitnog moment, jer okrivljeni ima reč - slušaoće, ti si porota! Jer, ti si poenta, i posle ovoga ti biraš stranu doveka, sad zipa dobro uši kome das. Zovem se Šelić Marko, alias Marčelo de Facto. Rodno mesto - Paraćin, za neke 'seljak kaljavi'. To kaže ekipa koju nisam uvredio nikad - zašto onda? Zato da se pitaš i o tome pričaš. Trač veli da kradem tekstove od repera - neverovatno im da sve to piše jedna osoba. Hvala na komplimentu, drugari, ali zašto ta priča? Zašto? Zato što se pitaš i o tome prišaš. Zbog toga, malo-malo pa iznikne novi klipan i pljune me radi reda, tek da forumu bude simpa. A otkud pažnja, kad nema ni flow, ni skill, ni tekst, ni ništa? Otkud? Otud sto se pitaš i o tome pričaš. Kriv sam i što ne šlepujem antitalente. Kad već ne zna da piše, sveti se na druge načine (dabome): uzme da laže da sam sektaš i gejčina - prva liga. Zašto to? Zato da se pitaš, a i zato što je pička. I pišem za Huper i skinuo sam zastavu s bine i izdao rep jer imam bend i prezirem agresivne svinje i nisam zatucan repom i kvazi-getom, izvini: Štulić, Mladenović i Čorba mi draži nego Tupak i Bigi. I furam čirokanu. I otkidam na Mars Voltu. I, bez obzira na sve to, cedim srce u svaku strofu! Nigde ne pripadam i ne trudim se da se dopadnem, - takav sam kakav sam, i nemam na to šta da dodam, ne!


Refren


3.strofa:

Bio sam ti. I nikad ne izbacuj to iz glave. "Proš'o si svašta, tebra", al' ja bejah svud bar dan pre: kontam te ko da znam te, znam da misliš da sram je ono što danas furam, jer nije 'pravo rep-sranje', al' bio sam ti. Seti se, pre nego što zineš. Bolje pitaj se šta mi je to kvrcnulo u glavi, sine. Jer, moglo bi da te stigne isto to, za dve-tri dine. Zato, umukni i slušaj šta je iza rime i bine. Ja, ovaj i ovakav k'o u drugoj strofi, nudim ti muziku, jer tračevi nisu moj cilj. I seti se, seti se već jednom muzike, pre nego što je kompleks đubradi sasvim ubije. Jer, svaki imbecil može da pljuje, da sipa skandale. ali nikad da napravi muziku koja traje! I ne mogu da verujem da se spalo na te grane da takva stvar nije jasna - i sve je do baš te mane. Molim lepo, ovde i sada, finito s tim svetom: ej, marš u pičku materinu s balavim mediokritetom i marš u krasan kurac s tim reperskim menatlitetom, jeb'o li vas i crnac i mikrofon i geto i beton. Ej, mrzite se, koljite se, jebite si majku. Izbole mene racku, ovde izlivam olovnu tačku. Ja - najosporavaniji, najomraženiji ustupam mesto vama, celoj menažeriji. Jer, niko mi, sem vas, nije kazao da lažem i kradem. Nigde, nigde drugde nisam sreo takve ljude. Uzeću sebe natrag, to je pitanje časti...a ko je repere poznavao, ni pakao mu neće teško pasti. Ali, Čelo de Facto nastavlja da piše, rastavlja sav kliše i napokon ume da diše! Moja muzika je moj žanr, vrsta za sebe. Totalno mimo scene, tražim sopstvene terene. Kako taj cilj naglasiti? Krikni ga naglas i ti! Biraj stranu medalje, rispekt, pozdrav, mir.


Katovi:

„Marčelo – de Facto - ...pa šta raaadi on? - ...čuli su iz neke priče... – Ja ih ne ćujem! – I mrzi me još više – Tad si pravi reper! – I mrzi me još više – Kad uspeš u tome, tad si pravi reper!"


Refren

http://www.balkanrap.ning.com

Admin
Admin

Posts : 440
Join date : 2010-02-06

http://balkanrap.forumotion.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum