Marčelo - Neko Treći

Go down

Marčelo - Neko Treći

Post by Admin on Mon Apr 26, 2010 4:26 pm

Marčelo - Neko Treći

Katovi:

Ispovest – Sve ustaljene fraze – Masa tripuje da sve zna – I bićeš gažen.

Refren:

Da li sam stih-linija ili osoba? Ja nisam ti, ni ti ja, i još ovo znam: nisam ono što o meni kažu tvoje reči, al' nisam ni onaj od juče. Sad sam neko treći.

1. strofa:

Reperi ne vole Ministra, jer "Ministar nije iskren". Iskreno, jebe mi se šta oni misle. Reperi ne znaju Ministra - e, to im smeta: ne primećujem ih, pa je fazon: "...koji slepac!" Ne kapiram... zašto moraju da seru? Jer, nikad nikoga nisam terao da mi veruje. Znači: lažem, foliram se, preterujem - stisni 'stop', baci disk, brate - i u redu je. Ali, eto sujete: ortak te ne zna - ortak pljuje te. Lešinari, znam da me čujete: znam da vas jede to što ste prošlost! Znam da vam kompleksi nalažu da pljujete. Znam da želite da nestanem, znam šta se priča - ali, svaka priča ima dve strane. Nisam to što misliš - ja sam daleko veći. Nisam ni isti k'o juče - sad sam neko treći.

Refren

2. strofa:

Trenutak istine - vi biste nove "ristve iskrene"? Mislite, iskren je samo kad vam pokaže donji veš. "Isti je samo dok u pesme stavlja životni treš: Snoviđenje, Pismo Bratu, Kec - resto je blef! A pre smo se pronalazili u njegovim pesmama. Sad ne razumem blesana, plus pogled mu je tako bolestan..." Šta ako ti kažem da si baš na pravom tragu s tim? Čik se sad pronađi, kad se ponovo otvorim. E, ovako: imam šrinka, tablete za smirenje, mrlje na koži k'o odlikovanja za sjebane nerve, dve pakle dnevno, paranoja, depra, jebe me jetra - ali, 'cert svakog vikenda plus plata na dva mesta! Plus, prijatelji za koje bih smesta skočio u bezdan! Plus, kućna biblioteka! Plus stek'o sam to sve sam! K'o blesav šljakam, pa se pitaj kol'ko para imam danas. Ali, nisam tako jadan da novčanik u pesme stavljam! Pošten i radan, stvar kućnog vaspitanja. Muzika je umetnost, ne vangla za taloženje šlajma, pa ne jebem pesme tako prazne a prepune love. Radim, pa zato imam - i što bih trubio o tome? A ipak, mržnje na tone zato što nimalo nismo isti. Što iko pizdi, kad nismo na istoj kiši kisli? Ali, jednog se setim uvek kad me savlada nemir: da ne laju na mene, već na svoju predstavu o meni. A ona prečesto više govori o njima samima. Ja mirno spavam, jer bumerang uvek nađe vlasnika. Storitelujem o čudnim stvarima, o dubljim stvarima, iz glave čupam nestvarne ljude, činim ih stvarnima. Ništa bez razloga, nikad bez poruka. Iskrenost i posvećenost, s razlikom što akter nisam ja. I tu je problem - u tome što mašiš detalj sitan: da čovek može biti iskren i kad nije ličan, da može biti iskren i kad nije tebi sličan. Što slušaš samo pesme o sebi, bolje se pitaj. ...a i ako odjebeš da me slušaš, nećeš mi nedostaješ, jer moja iskrenost nabodena na sner tu i ostaje.

Refren

http://www.balkanrap.ning.com

Admin
Admin

Posts : 440
Join date : 2010-02-06

http://balkanrap.forumotion.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum